Maiju ja Bao


Espoolainen 11-vuotias Maiju lähtee Vietnamiin talvilomalle perheensä kanssa. Hänen isänsä on juuri jäänyt työttömäksi jääkiekkovalmentajan hommastaan ja perheellä on yhteistä aikaa.

Maiju ystävystyy Ravintola Coconutin lähellä asuvaan kalastajaperheeseen ja heidän samanikäiseen ja sympaattiseen poikaansa, Baoon. Maijua hämmentää että hän ei voi noin vain kutsua Baoa rantaravintolaan jäätelölle. Baon perhe asuu jätemateriaaleista kokoon kyhätyssä taloröttelössä. Pojan isällä ei ole varaa jalkaproteesiin, joten Baokin tekee kovasti töitä auttaakseen isäänsä kalastuksessa.

Maijun 3-vuotias pikkuveli Lassi ihastuu Baon perheen mustaan koiranpentuun. Lassi nimeää pennun Bobiksi. Loman loppuun sattuva Buddhalainen uudenvuodenjuhla saa ikävän käänteen. Raketti osuu Baon kotiin ja perheen koko maallinen omaisuus tuhoutuu. Ihmiset jäävät henkiin, mutta koiranpentu jää paloauton alle.

Kotona Maiju suree uuden ystävänsä kohtaloa. Hän päättää järjestää ”Apua Baolle” -keräyksen ystävänsä Jasminin kanssa. Vietnamissa talon voisi rakentaa muutamalla tuhannella. Maiju arvelee että talorahat saadaan helposti kerättyä isän rikkailta pelikavereilta.

Keräys pelaajien luona ei kuitenkaan tuota toivottua tulosta, avustustilille saatiin vain 270 euroa. Rikkain ex-NHL-pelaaja ei lahjoittanut senttiäkään. Tytöt miettivät uusia keinoja saada kasaan tarvittava summa.

Marja-Leena Tiaisen kirjassa on kerrassaan hieno tarina ystävyydestä ja päättäväisyydestä. Se kertoo miten nuoren tytön teoilla voi olla paljon vaikutusta.

Tarja Niemi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: