Nuorten puheenvuoroja omasta uskostaan


Näin uskon, toim. Heidi Rautionmaa
Suomen Lähetysseura 2012

Kaksikymmentä eri maalaista ja eri uskontokuntiin kuuluvaa nuorta kertoo, mitä usko heille merkitsee arkipäivän elämässä. Teologian maisteri ja toimittaja Heidi Rautionmaan kokoaman kirjan kirjoittajina ovat mm. virolainen Siim, etiopialainen Eyob, nepalilainen Mobina, kolumbialainen Sara, suomalainen Tarina ja senegalilainen Matthieu.

Kirjan esipuheessa Rautionmaa kertoo, että kirja sai alkunsa hänen tyttärensä tarpeesta löytää itselleen kirja uskonnoista. Tietokirjoja löytyi, muttei kirjaa, jossa tavalliset nuoret kertovat toisilleen uskon ilmenemisestä arjessa. Kirjan tekoon on osallistunut Suomen Lähetysseuran lisäksi mm. Opetushallitus, Helsingin Yliopisto, Suomen uskonnonopettajien liitto, Helsingin Ortodoksinen seurakunta ja Seurakuntaopiston Uskonnonpedagoginen instituutti. Kirjan taustalla on ollut Uskonnot kulttuurisena kansalaistaitona –hanke.

Käsitys toisista ihmisistä ja uskonnoista perustuu usein enemmän luuloihin kuin tietoon, ja siksi erilaisten ihmisten, uskontojen ja maailmankatsomusten välinen vuoropuhelu, dialogi, on erityisen tärkeää. Uskonnonvapaus tarkoittaa sitä, että ihminen saa uskoa tai olla uskomatta johonkin ja että kaikkia pidetään tasa-arvoisina riippumatta siitä, mihin he uskovat. Ennakkoluulottomassa dialogissa oppii ymmärtämään toisia ja näkemään, mikä uskontoja yhdistää ja mikä niissä on erilaista.

Minua kirjassa puhutteli kaikkein eniten etiopialaisen Eyobin kertomus. Hän on kuuro kuudesluokkalainen poika, joka käy Hosainan kuurojenkoulua. Kuuroista vain 10-15 prosenttia pääsee Etiopiassa kouluun, joten Eyob on etuoikeutettu päästyään kouluun. Suomen Lähetysseura tukee koulua ja minullakin on siellä oma kummilapsi opiskelemassa.

Kirja sopii itsekseen luettavaksi sekä keskustelun virittäjäksi kouluun ja nuorten ryhmiin.

Mervi M.

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: