Kategoria(t): musiikki

Naisenergiaa!


Sukelletaanpas hetkeksi bluesin maailmaan naisten voimin. Jos kyseinen musiikki miellyttää, niin tässäpä vinkiksi muutama melko tuore uutuuslevy. Menoa ja meininkiä löytyy runsaasti, ja senpä takia ne ihan pakostakin nousevat esiin muusta tarjonnasta. Samalla näistä kaikista levyistä välittyy aitous, tuoreus ja energisyys. Toki myös rauhallisempaa ja haikeampaa tyyliäkin on tarjolla. Mutta kaiken kaikkiaan rentoa ja tanssittavaa!

Samantha Fish on Missourista kotoisin oleva 22-vuotias kitaristi-laulaja. Vuonna 2011 hän voitti Blues Music Awards: Best new artist debut -sarjan. Levy Runaway ilmestyi viime vuonna, kuten myös Girls with guitars. Parhaimmilta Runaway levyllä kuulostavat hitaat kappaleet Down in the swamp, Today’s my day, Feelin’ allright sekä nopeatempoisempi Leavin’ kind ja hieman country-henkinen Soft and slow. Tarjolla siis sielukasta laulua mutta myös vahvaa soittoa.

Gina Sicilia on 27-vuotias Pennsylvaniasta kotoisin oleva laulaja. Can’t control myself levyllä on 7 hänen omaa sävellystään ja muutama vanha tuttu cover-kappale. Levyn parhaimmistoa ovat nimikkokappale Can’t control myself ja Gimme a simple song. Loput kappaleista ovat ihan hyvää perustasoa, vaikka mukana on myös kappaleita, joissa ihan selkeästi kuuluu viihdemusiikin sävyjä. Tämä ei kuitenkaan tee levystä huonoa, sillä Ginan tunteikas lauluääni pelastaa minkä tahansa kappaleen. Hänen aikaisempia levyjään ovat Allow me to confess 2006 ja Hey sugar 2008. Vuonna 2011 hän oli ehdolla mm. Blues Blast Award -kilpailussa ja levy Can’t control myself oli kymmenen parhaan joukkossa About.comin listalla Best Blues Albums.

Sena Ehrhardt puolestaan on lähtöisin Minnesotan osavaltiosta. Debyyttilevy Leave the light on siis Senan ensimmäinen ja ilmestyi viime vuonna. Levyn kaikki kappaleet Sena on tehnyt yhteistyössä blueskitaristi-isänsä Ed(ward) Ehrhardtin kanssa. Levyn parasta antia onkin juuri musiikin toimivuus. Se soljuu ja rullaa eteenpäin täydellä höyryllä mutta ammattitaitoisesti ja helpon kuuloisesti. Mutta ei pidä myöskään unohtaa Senan upeaa ja täyteläistä ääntä! Leyvltä löytyvät ainakin nämä hienot biisit: My bad, The best thing ja Same team. Myös Sena oli ehdolla vuoden 2011 Blues Music Awards: Best new artist debut -sarjassa.

Kannattaa kuunnella myös nämä levyt:

Hart, Beth: Don’t explain (2011)

Popovic, Ana: Unconditional (2011)

Wilde, Dani: Juice me up (2012)

Lyytinen, Erja: Songs from the road (2012)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s