Kategoria(t): kirjavinkkaus, tietokirjallisuus, Yleistä

Juoksemisesta, kirjoittamisesta ja elämästä


Haruki Murakami : Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Tammi 2011, 175 s.

Japanilainen kirjailija Haruki Murakami on tunnettu realismia, fantasiaa ja populaarikulttuuria yhdistelevistä romaaneistaan, mutta hän on kirjoittanut myös itsestään ja suhteestaan juoksemiseen. Juokseminen ja kirjoittaminen liittyvät hänen elämässään tiiviisti yhteen ja niissä molemmissa menestyminen vaatii sekä sinnikkyyttä että säännöllistä harjoittelua.

Kirja koostuu päiväkirjanomaisista merkinnöistä reilun vuoden ajalta, syksystä 2005 syksyyn 2006. Murakami on valmistautumassa New Yorkin maratonille ja käy eri puolilla maailmaa juoksukilpailuissa kokeilemassa kuntoaan. Juoksemisen lisäksi hän on innostunut harjoittelemaan triathlonia varten ja pyrkii ylittämään itsensä aina uudestaan pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Juoksemista ja muutakin urheilua välttelevien ei kannata jättää tätä kirjaa lukematta vain otsikkonsa perusteella, sillä siihen mahtuu myös paljon muuta kuin kuntoilemista ja urheilua. Murakami kertoo omasta elämästään ja erityisesti kirjoittamisestaan, muun muassa siitä hetkestä jolloin hän sai idean alkaa kirjoittamaan ensimmäistä kirjaansa.

Kirja tarjoaa mielenkiintoista taustatietoa Murakamin teoksia jo lukeneille ja kaikille muille mielenkiintoista pohdintaa juoksemisesta ja elämästä yleensä. Murakami osaa kyllä kirjoittaa tavalla, joka saa juoksemista kammoavankin pitämään tästä kirjasta.

Muita suomennettuja teoksia samalta tekijältä:

Suuri lammasseikkailu, 1993.

Sputnik-rakastettuni, 2003.

Kafka rannalla, 2009.

Norwegian wood, 2011.

Anna-Maija T.

Advertisement

Tekijä:

Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s