Keittiöepävarmuutta ja hoitoväsyä


Riina Katajavuori: Perhehytti
Karisto 2012 , 213 s.

”Monesti olen jo muistuttanut  esikoista hänen taannoisesta pyhästä lupauksestaa: ”Sitten kun saan oman huoneen, luopaan pedata sängyn joka päivä!” Siinähän muistuttelen.”

Riina Katjavuori on julkaissut useissa lehdissä kolumneja lapsiperheen arjesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Kolumnit on koottu kirjaksi, jota on mukava lukea vaikka pätkittäin ja eri aihealueisiin tutustuen.

Miten kesät, oman perheen lapset, oma ja lapsien lapsuus ja juhlahetkien muistot ovatkaan erilaisia? Mitä kokemuksia matkat, juhlat ja arkielämä muodostavat muistoihimme. Kaikkea tätä Riina Katajavuori on havainnoinut tarkasti vuosien mittaan. Huomiot ovat monella tavalla tuttuja ja silti ne on kuvattu tuoreella tavalla. Kieli on rikasta ja uusilla sanoilla ja sanojen uusilla merkityksillä leikkivää.

Kirjassa käydään läpi koko elämän kirjoa ja ehkäpä tämä olisi hyvä lahjakirja uusille ja kokeneillekin lapsiperheille. Kaikkeen ei aina kannata suhtautua haudanvakavasti. Opettavaista on myös todeta että ainutkertaisena koetut asiat ovat tuttuja muissakin lapsiperheissä.

Samaa asiaa muiltakin kanteilta valottavat mm. Aino Havukaisen Himaset-sarjan sarjakuvat Juustoon ei saa piirtää! (Otava, 2008) ja Keijut ei juo kahvia! (Otava , 2009).  Jos pelkät kolumnit kiinnostavat niin kannattaa lukea Anna Kortelainen Rakkautta sattumalta (Tammi 2006).

Hilkka H.

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: