Aikamatkailua Pariisissa


Midnight in Paris (dvd)
2011

Woody Allen on laatinut rakkaudentunnustuksen Pariisille.  Elokuva on täynnä romanttisia maisemia ja pikkukatuja ja saa aikaan välittömästi halun matkustaa Pariisin.

Midnight in Paris on romanttinen komedia, ja tyylikäs sellainen. Siinä on vanhanaikaista viehätystä ja erikoisia sattumuksia, kuten monissa Allenin töissä. Elokuvassa turhautunut amerikkalainen kirjailija matkustaa Pariisiin tulevan kihlattunsa ja appivanhempiensa kanssa hakemaan innoitusta omaan työhönsä. Aluksi Pariisinkaan lumovoima ei tunnu auttavan, mutta kun hän sattumalta keskiyöllä päätyy aikamatkailemaan Pariisin 1900-luvun alkuun, kirjoittaminenkin alkaa onnistua.  Samaan aikaan tosin tyttöystävä tuntuu etääntyvän ja tulevat appivanhemmat ovat kuin kiviriippa Pariiisin muuten niin keveässä ilmapiirissä.

Elokuvassa vilisee myös tunnettuja taiteilijoita ja kirjailijoita Salvador Dalista F. Scott Fitzgeraldiin ja Henri Matissesta Cole Porteriin. Ajankuva Belle époque -kauden Pariisista on hauska ja niin viehättävä, että sinne haaveilisi itsekin pääsevänsä seuraavalla Pariisin matkalla.

Allen voitti käsikirjoituksestaan myös parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscarin, eikä syyttä. Elokuvan tunnistaa selkeästi Allenin tuotannoksi, mutta se edustaa helposti lähestyttävää, positiivista ja hurmaavaa puolta siitä.

Kati V.

Muita Woody Allenin elokuvia Lapin kirjastoissa mm.:

Jadeskorpionin kirous

Keksejä ja konnia

Match point

Melinda & Melinda

Radio days

Scoop

Sisäkuvia

Whatever works

Vicky Christina Barcelona

You will meet a tall dark stranger

Mainokset

One Response to Aikamatkailua Pariisissa

  1. Minusta elokuvassa oli ajatuksena se, että jokainen luulee toisen ajanjakson olevan ihananmaa kuin se, missä itse elää. Elokuvassa kaikki kaipasivat ”vanhaan hyvään aikaan”, ja viimein päähenkilö tajuaa, että tämä hetki on parasta mitä minulle on tarjolla ”carpe diem”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: