Seitsemän silmäniskua Pekka Simojoen elämässä


Kalle Vaismaa ja Pekka Simojoki:
Seitsemän silmäniskua
(Suomen Lähetysseura 2011)

Lauluntekijä Pekka Simojoki on kristillisen kulttuurin kehittäjä, joka on vaikuttanut vahvasti kirkon musiikkielämään. Suuri osa meistä on laulanut hänen laulujaan jossakin elämän vaiheessa. Ne ovat kaikuneet rippileireillä, joulujuhlissa ja monissa muissa hetkissä, elämän juhlissa ja arjessa.

Seitsemän silmäniskua on tarina Pekka Simojoen 50-vuotisesta matkasta. Hän on tehnyt kirjan yhdessä ystävänsä Kalle Vaismaan kanssa. Afrikassa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt nuori mies löysi musiikin ja samalla tehtävän virkistää seurakunnallista elämää ja jumalanpalvelusta. Kirja on myös hyvä katsaus suomalaiseen lähetystyöhön Afrikassa.

Pekka Simojoki palasi perheensä kanssa ”juurilleen” Namibiaan vuonna 2007. Seitsemän silmäniskua –kirja on tuon matkan perua. Pekka koki reissun aikana Jumalan puhuttelevan häntä seitsemän kertaa eri tapahtumissa. Kirjan jokaisen luvun alussa on matkapäiväkirjan katkelmia, joissa hän kirjoittaa näistä Jumalan väliintuloista. Pekan koko elämästä on löydettävissä samanlainen kronologia kuin silmäniskujen sanomasta. Luvut perustuvat näihin silmäniskuihin. Kirjan esipuheen mukaan kutsu, aika, rohkeus ja tehtävä kuljettavat kohti unelmaa ja uudistusta. Kaiken taustalla on lupaus Jumalan huolenpidosta, johon jokainen saa luottaa. – Tänne saakka on tultu hänen voimassaan, huomispäivästä emme vielä tiedä Exitin laulun sanoin.

Minua kirja alkoi kiinnostaa sen jälkeen, kun tapasin Pekan maaliskuussa Tansaniassa Dar es Salaamissa. Yhteisellä Tasaus-matkalla myös laulettiin yhdessä, jopa suahilin kielelläkin. Pekalla soi jo silloin mielessä uusi laulu ”Päiväntasaajan tuolla puolen”. Lisää saamme vielä kuulla ja lukea.

Suosittelen kuunneltavaksi Pekka Simojoen ja Anna-Mari Kaskisen lauluja ja virsiä.

Mervi M.

Mainokset

Tietoja Mervi M
Luen paljon, dekkarit ja lasten kirjat kiinnostavat. Lenkkeily ja luonnon tarkkaileminen kuuluvat elämääni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: