Tet-viikko kirjastossa


Näin hieno näyttelyjuliste Taikakehässä!

MAANANTAI: Ensimmäinen päivä alkoi kello 08.00. Ensimmäisenä meitä odotti myyntipöydän järjestäminen, olimme vastuussa lasten ja nuorten kirjoista. Pöydän järjestämisen jälkeen saimme pikakoulutuksen kirjojen hyllyttämisestä (joka oli yllättävän helppoa.) Työhuoneessa meitä odotti kärryllinen lehtiä ja kirjoja leimattavaksi myyntiin. Kello 10.30 meni ruokatauolle. Sen jälkeen jatkoimme leimaamista. Välillä kävimme siistimässä myyntipöytämme. Päivän lopussa jouduimme järjestämään pitkän hyllyllisen lehtiä ja vieläpä aikajärjestykseen. Kello 14.00 pääsimmekin sitten kotiin. Ja olihan meillä myös kaksi kahvitaukoa siellä välissä.

TIISTAI Kaverini myöhästyi bussista ja joutui juoksemaan kirjastolle räntäsateessa, jään peittämällä pyörätiellä. Nauroin, koska itse pääsin bussilla. (Itse myöhästyin harkoista ja sain rangaistukseksi kolmesataa punnerrusta, vahingon ilo kostautuu.) Työt alkoivat jälleen kello 08.00 ja aloitimme taas myyntipöydän järjestämisellä ja kirjojen hyllyttämisellä. Sitten järjestimme lehdet loppuun, jonka jälkeen meitä odotti uusi urakka. Me jouduimme pyyhkimään kaikki (tai ainakin melkein kaikki) lasten osaston kirjat. Lounastauolle, kirjoja pyyhkimään ja sitten kahvitauolle… Päivän lopuksi leimasimme vielä pari myyntiin menevää kirjaa.

KESKIVIIKKO Töihin taas kello 08.00. Hoidimme tavalliset aamuaskareemme (fantasiakirjat tuonne ja kauhukirjat tuonne.) Saimme tehtäväksemme suunnitella kolme näyttelyä (yksi lasten osastolle, yksi taikakehään ja vielä kolmas manga osastolle.) Aiheiksi valitsimme: Prinssit ja prinsessat, Vampyyrit sekä Mangaa joka makuun. Aloitimme näyttelyiden julisteiden tekemisen. Opettelimme myös hyllyttämään lasten osaston kirjat.

TORSTAI Joka ikinen päivä kello 08.00. Jälleen pöytä myyntikuntoon ja hyllyttämään. Sen jälkeen jatkoimme julisteiden tekemistä. Siinä menikin melkein koko päivä (hienoja tuli, vaikka itse sanonkin.) Toinen päivän työmme oli laittaa lasten kirjoihin aihepiiri tarrat. Hyllytimme myös lasten osaston kirjat.

PERJANTAI Arvatkaapa moneltako päivä tänään alkoi… Hyllytimme taikakehän kirjat ja siivosimme myyntipöytäämme. Sitten pääsimmekin laittamaan näyttelyt pystyyn. Näyttelyt saivat ihailua (ainakin meiltä.) Kävimme lounastauolla ja sitten aloimmekin kirjoittamaan blogia. Siinäpä olikin TET-viikkomme kokonaisuudessaan.

KOKEMUKSIA TET-VIIKOSTA Jos jotain opimme niin sen, että kirjastoihmiset laittavat kaiken aakkosjärjestykseen. Mielenkiintoisia kirjoja voi löytää myös varastosta (hei, tämähän on vuodelta 1870!) Kannattaa myös tutkia kirjaston poistomyynti pöytiä.

Piia-Mari Määttä & Juulia Veijola

Kurkista Rovaniemen kirjaston nettisivulle!

Tykkää kirjastosta FB:ssä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: