Satumainen rakkaustarina


Mathias Malzieu:

Sydämen mekaniikka

Gummerus 2011

Ranskalainen Mathias Malzieu on kirjoittanut kiehtovan kirjan, josta tulee mieleen elokuva Edward Saksikäsi. Molemmissa liikutaan timburtonmaisessa maisemassa ja molemmissa osan päähenkilöiden ruumiista korvaa kone. Edvardilla ne ovat kädet ja Malzieun päähenkilö Jackilla hänen sydämensä. Jackin kasvattiäiti Madeleine yrittää varjella poikaa rakastumisen vaaroilta, mutta suojelusta huolimatta, Jack menettää sydämensä kauniille pienelle laulajattarelle, Miss Acacialle. Jackille rakastuminen on hengenvaarallista, sillä hänen sydämensä mekaaninen koneisto menee täysin sekaisin tunteista, mutta Jack ei välitä.

Kirja on viehättävä sekoitus pieniä vinksahtaneita yksityiskohtia ja henkilöitä sekä 1800-luvun lopun todellisia ihmeitä kuten elokuvia. Jackin kaveriksikin matkalla kohti Miss Acacian valloitusta päätyy yksi varhaisen elokuvataiteen pioneereja, herra Georges Méliès.

En voi olla mainitsematta myös kirjan kantta, joka oli sykähdyttävän hyvä. Ainakin minut se sai houkuteltua tutustumaan muuten tuntemattomaan kirjaan ja kirjailijaan samalla kertoen kirjan tyylistä. Kaikki kannet eivät siihen pysty, mutta tämä oli loistava.

Sydämet ovat ajankohtaisia myös Rovaniemen pääkirjastolla, jossa voi tulla tutustumaan tai osallistumaan Christian Boltanskin Sydänarkistoon, joka vierailee kirjastolla Pro Arte-säätiön IHME-nykytaidefestivaalilla 12.3.-1.4. Vielä ehdit!

Muuta hivenen samantyylistä:

Carroll, Jonathan: Valkoiset omenat

Gaiman, Neil: Tähtisumua

Ruiz Safón, Carlos: Tuulen varjo

Selznick, Brian: Hugo Cabret

Shaw, Ali: Tyttö joka muuttui lasiksi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: