Rikoksia kansien välissä


Ferdinand von Schirach: Rikoksia, Atena 2011
suomentanut Raija Nylander

Kokoelma kertoo 11 valikoitua kertomusta oikeusjutuista. Von Schirach on työskennellyt puolustusasianajana rikosoikeudenkäynneissä 1990-luvulta lähtien, näistä tapauksista hän on ammentanut kokoelmansa aiheet. Hän esittelee lukijalleen arvostetun tohtorin, joka tappaa vaimonsa vuosikymmenten kestäneen avioliittovuosien jälkeen. Hän kertoo nuorukaisesta, joka näkee ihmiset numeroina ja vanhasta japanilaisesta teemaljasta, jota ei olisi kannattanut varastaa.

Kertomusten rikoksentekijät eivät toimi minkään käsittämättömän pahuuden riivaamina saatikka kylmäverisesti suunnittele tekosiaan. Von Schirach on itse todennut, että useimmiten rikoksia tekevät aivan tavalliset ihmiset. Jokaisella kokoelman rikoksentekijällä on oma tarinansa, jonka kirjailija kertoo vähäeleisesti teoilla mässäilemättä. Kirjailija keskittyy enemmänkin tekojen motiiveihin, joista yleisin lienee rakkaus tai sen puute.

Saksalainen elokuvaohjaaja Doris Dörrie on jo tarttunut yhteen kokoelman kertomuksista. Helmikuussa 2012 Saksassa teattereissa tulee ensi-iltaan Glück, joka kertoo kahden rikkinäisen ihmisen, pakolaistytön ja punkkaripojan rakkaustarinan, Mitä kaikkea rakastunut onkaan valmis tekemään säilyttääkseen onnensa?

Vuonna 2009 ilmestyneen esikoisteoksen jälkeen Ferdinand von Schirachilta on ilmestynyt kaksi vielä suomentamatonta rikoskirjaa.

Helena K.
Rovaniemen kaupunginkirjasto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: