Kategoria(t): elokuvat ja tv-sarjat

Lumoavaa animaatiota


Maameren Tarinat (2006) DVD

Maameren tarinat, Studio Ghibli 2006 (dvd)

Maameren tarinat on monelle jo tuttu entuudestaan Ursula Le Guinin upeana fantasiasarjana, jonka muistan ainakin itse lukeneeni jo joskus 1980-luvun lopulla. Kirjastoista lainataan tätä sarjaa edelleen säännöllisesti, sillä se on todella hyvää fantasiaa. Tarina kertoo Ged nimisesta pojasta, josta kasvaa suurvelho ja sankari. Gedin maailma eli Maameri on mullistusten kourissa. Paha täytyy kukistaa ja tasapaino palauttaa. Avuksi tähän Ged saa matkallaan hyviä ystäviä.

Elokuvassa mutkia on pistetty suoraksi ja koko sarjan ensimmäiset neljä osaa Maameren velho, Atuanin holvihaudat, Kaukaisin ranta ja Tehanu on nivottu yhteen, mutta pääasiat on saatu mukaan. Kirjasarjan muut osat ovat Kertomuksia maamereltä ja Toinen tuuli. Mielenkiintoista sekä Le Guinnin sarjassa että Goro Miyazakin elokuvassa on se, että hyvä ja paha eivät ole täysin selkeärajaisia, vaan molempia löytyy kaikkialta.

Heille, jotka ovat jo ihastuneet Studio Ghiblin aikaisempiin elokuviin, ei ole suuri yllätys, että myös tämä elokuva on loistava kokonaisuus, joka on yksityiskohtia pullollaan. Heillä, jotka eivät näitä elokuvia ole vielä löytäneet, on edessään oikea aarrearkku. Kannattaa tutustua!

Kati V.

Rovaniemen kaupunginkirjasto

Advertisement

Tekijä:

Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s