Puhdetöitä talvi-illoiksiMuinonen, Mari: Kaikki lähti lapasesta
Teos 2011

Mari Muinonen ja Suvi Simola ovat käsityöbloggajia, jotka ovat koostaneet omista ohjeistaan ihanan kirjan. Kirjasta löytyy ohjeita sekä naisille, miehille että lapsille. Osa ohjeista on hieman hankalampia, mutta joukosta löytyy sopivia töitä myös harrastuksen aloittaneille. Vaikeammatkin ohjeet ovat kuitenkin niin tarkkoja, että aloittelijakin uskaltaa tarttua haastavampaan projektiin. Kirjan lopusta löytyy myös lista käytetyistä lyhenteistä ja tekniikoista, jolloin lukijan tai kutojan ei tarvitse arvailla, mitä missäkin on tarkoitettu.

Kirja on kerrassaan ihana lisä tekijöiden blogiohjeisiin. Muinosen blogi on nimeltään madebymyself ja Simosen  50villapeikkoa. Blogeista löytyy hienoja kuvia erilaisista neuleista, ja osa ohjeista on myös saatavilla. Jotkut maksavat muutaman euron, mutta sivuilta löytyy myös ilmaisia ohjeita. Jos ohjeet ovat ilmestyneet jo jossain, niistä löytyvät viitetiedot, jotta innostunut kutoja voi etsiä haluamansa ohjeen itse. Kirjasta näkee, että tekijät rakastavat kutomista ja uusien ohjeiden suunnittelua. Tekijät ovat suunnitelleet ohjeita kansainvälisiin julkaisuihin kuten Vogua Knittingiin. Jos kutominen kiinnostaa, niin tähän uutuuteen kannattaa tarttua.

Kutomisharrastukseen voit tutustua myös Rovaniemen pääkirjastolla, jossa ensi vuoden alussa käynnistetään uusi kutomiskampanja. Tervetuloa osallistumaan!

Kati Vuontisjärvi

Muita uusia käsityökirjoja:

Hammerskog, Paula: Suloiset silmukat
Lämpimät lapaset ja tossut
Morgan-Oakes: Melissa: Varpaista varteen
Muir, Sally: Muotovaliot. Neulo oma koira
Nilsson, Ann-Marie: Neulo pipot, käsineet, sukat!
Stoller, Debbie: Stitch ’n bitch. Sankarineulojan käsikirja.
Trench, Nicki: Uudet ja iloiset virkkausideat

Mainokset

2 Responses to Puhdetöitä talvi-illoiksi

  1. Hei ja kiitos arvostelusta! Pieni korjaus kuitenkin Muinosen blogi on MadeByMyself ja Silmolan 50villapeikkoa. Mukavaa neulomista kaikille ja tervetuloa vierailulle.

  2. Kati V. says:

    Kiitos korjauksesta! Vahingossa olivat blogit menneet väärin päin. Hyvä, että huomasit. Korjasin virheen tuonne tekstiin, niin ei jää väärä tieto kummittelemaan muille lukijoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: