Joulun Sanoma


Pukin paha päivä
Tuomas Kyrö & Antti Kyrö
WSOY 2011

Kannessa maistiaisia Antti Kyrön kuvituksesta

Kössilän perheen poika Manu tuskastuu, kun aikuiset eivät anna hänen nauttia aattoiltana saamistaan joululahjoista. Pukki kuulee Manun ongelman, ja tonttujen keräämät tiedot muilta lapsilta paljastavat, ettei ongelma ole harvinainen. Nyt olisi keksittävä jotain tekemistä aikuisille, jolla taattaisiin lasten leikkimisrauha. Pukin ahkerat avustajatontut tutkivat asiaa ja keksivät ratkaisun: tehdään aikuisille sanomalehti ”Joulun Sanoma”, joka vie huomion pois lasten joulurauhan häirinnästä.

Modernisti suurkaupungistunut pukki aloittaa jouluaaton valmistelut jo kesällä hankkien painokoneen, jolla on tarkoitus painaa sanomalehti sekä paketoida tuhannet ja taas tuhannet joululahjat. Painokoneen meteli ei sovellu kaupungin kerrostaloympäristöön ja niin pukki sekä tontut muuttavat maaseudulle Pajakkalan kylään.

Pajakkalan rauhassa joululahjat ja sanomalehti valmistuvat hyvässä aikataulussa. Kunnes jouluaattoaamuna koettaa katastrofi. Painokone sytyttää hallin tuleen ja lahjat sekä ”Joulun Sanoma” katoavat tuhkana ilmaan. Jouluaatosta on muodostumassa todella paha päivä pukille. Onneksi hätiin saadaan räväkkä, mutta samalla ääretöntä lempeä hehkuva, Manu Kössilän isoäiti, 100-vuotias Helmi Kössilä.

Tarina pursuilee vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä herkullisen hersyttäviä henkilöhahmoja. Antti Kyrön sarjakuvallinen ja hilpeä kuvitus tukee hienosti Tuomas Kyrön vekkulimaista kielenkäyttöä, joka viihdyttää pienemmän lisäksi myös isompaa lukijaa.

Saatavuus

15 kpl Rovaniemen kirjaston toimipisteissä

Esko Nousiainen
Kirjastotonttu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: