Bookcrossausta kirjastossa marraskuun ajan


Rovaniemen kaupunginkirjastossa bookcrossataan marraskuussa. Siis tehdään mitä?

BookCrossing on maksuton kirjojenkierrätyskerho.  Siis samaa kuin Rovaniemen kirjastossa muutamiin otteisiin toteutettu Ota ja jätä – tempaukset? Näissä järjestetyissä tempauksissa on voinut tuoda  omia jo moneen kertaan luettuja kirjoja  ja viedä mukanaan uutta luettavaa.  Periaate  on sama eli molemmissa pääasiana on kirjallisuus ja antamisen ilo.  Bookcrossaus on ehkä kuitenkin jotakin enemmän.

Kirjankierrätyksen harrastajille eli bookcrossaajille yksi tapa kierrättää kirjoja on vapauttaa ne villisti: kirja jätetään julkisille paikoille ohikulkijoiden löydettäviksi ja luettaviksi. Kirjoja vapautetaan mitä erilaisempiin paikkoihin kuten esimerkiksi kahviloihin, odotushuoneisiin tai kulttuuritapahtumiin. Vapautetut kirjat eivät tunne rajoja –  kirjat voivat siirtyä tilaisuuden tullen bookcrossareiden matkojen myötä maasta toiseen.

 Bookcrossaajilla on omat sivunsa netissä osoitteessa www.BookCrossing.com. Liittymällä jäseneksi voi seurata omien kirjojen matkaa lukijalta toiselle, jättää kommentteja lukemistaan kirjoista tai sopia kirjavaihdoista toisten harrastajien kanssa.

Marraskuun ajan Rovaniemen kaupunginkirjaston Aalto-salissa on yksi vaihtopiste, jonne voi jättää ja josta voi löytää luettavaa. BookCrossing on osa Lukulampun valossa –kamppanjaa, jossa Rovaniemen kaupunginkirjastokin on mukana. Muutamia kirjoja vaihtopisteestä jo löytyykin: Toni Morrisonin klassikko Jazz, Kathy Reichsin jännäri Jäinen pelko ja Antoni Gronowiczin elämäkerta Greta Garbosta. 

Tule, nappaa ja lähde mukaan bookcrossaamaan!

Helena Kokko
Pääkirjasto / Aalto-sali

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: