Mansikkakarnevaalit


Seppo Heikkinen : Mansikkakarnevaalit
Tammi 2011. 159 s.

Seppo Heikkinen: Mansikkakarnevaalit

Mansikkakarnevaalit vie lukijan vuoden 1978 kesän letkeisiin tunnelmiin, koulut ovat päättyneet ja kesä kauneimmillaan. Festivaaleille tekisi mieli ja kurkunkostukettakin pitäisi päästä särpimään. Kovan kinastelun ja pohdinnan jälkeen viiden hengen jätkärevohka päättää kunnianhimoisesti hurauttaa Suonenjoen mansikkakarnevaaleille. Siellä on kuulemma kauniita mansikkatyttöjä, loistavaa rockmusiikkia ja meno kuin paratiisissa muutenkin. Matkapirssiksi hommataan naftaliinille löyhkäävä vanha Transit, joka toimii täydellisenä menopelinä.

Reissu etenee mukavasti ja hauskaa riittää siihen asti, kunnes juomapuoli meinaa loppua kokonaan. Silloin on pysähdyttävä houkuttelevaan kyläbaariin, jossa paikalleen ummehtuneet karvalakkimiehet alkavat kitisemään levyautomaatista soivasta räminästä. Erkki Junkkarinen vastaan Pelle Miljoona, riitahan siitä syntyy ja poikien pitää lähteä käpälämäkeen, kun kaljäjäärät alkavat hermostumaan moisesta metelistä.

Määränpäässä jätkät pääsevät tunnelmallisen hiekkakuopan uumeniin viettämään sitä kauan kaivattua festivaalielämää. Tyttäriä pyörii siellä ja täällä, viina virtaa, nuotiolaulut soi ja kaikilla on niin mukavaa. Kaverukset tapaavat monenlaista kulkijaa, mutta voiton heistä vie etelästä mansikkapelloille matkannut punkrokkari Börje. Yhteiskunta on pahasta, kaljanjuonti hyvästä. Hilpeys vaihtuu hulinoinniksi, virkavallan kanssa otetaan yhteen ja rokkifantasiat muuttuvat humppakarkeloiksi.

Mansikkakarnevaalit kuvaa uskottavasti 70 –luvun kesäistä ja letkeää tunnelmaa, pikkukylät elävät pysähtyneisyyden aikaa, keskiolutta ei myydä ja nuorisoa pidetään kaiken pahan alkuna. Teksti on helppolukuista ja tarttuvaa. Tästä saisi kertaheitolla mainion elokuvankin tehtyä.

Saatavuus kirjastossa: 6 kpl Rovaniemen kaupunginkirjastossa

Muuta samantyyppistä luettavaa:
Raimo Pesonen: Kuinka ei voi ajatella
Marianne Kutila: Rauhaa, rockkii ja rakkautta

Vesa Maunu

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

One Response to Mansikkakarnevaalit

  1. Nimetön says:

    Ei mene läpi, Transitti ei jäänyt ns. välille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: