Kauppias ja papukaija


Rumi, Dzalaladdin: Kauppias ja papukaija
Rainbow book 2010

Dzalaladdin Rumi: Kauppias ja papukaija

Lapsille – ja miksei aikuisillekin – on ilmestynyt poikkeuksellisen kauniisti kuvitettu ja kiehtova kirja. Kuvittaja on moneen kertaan palkittu nainen, Feeroozeh Golmohammadi.

Rumin alkuperäinen nimi oli Jalálu’ddín Balkhí, joka myöhemmin käytti nimeä Jalálu’ddín Rúmi. Hänet tunnettiin myös nimellä Mawláná. Erittäin syvällinen ja arvostettu ajattelija Rumi vaikutti 1200-luvulla persialaisessa kulttuuripiirissä. Maailma oli uskonnollisesti pirstaloitunut. Rumin mukaan samoista asioista puhutaan eri sanoin, mikä aiheuttaa erimielisyyttä. Meidän pitäisi opetella tarkastelemaan todellisuutta sellaisena kuin se on, ilman omia ennakkoluulojamme. Tämä vieläkin hyvin ajankohtainen opetus sisältyy myös satuun Kauppiaasta ja papukaijasta.

Kauppias tuo Intiasta terveisiä häkkilinnulleen, joka viestin kuultuaan teeskentelee kuollutta. Kauppias ottaa linnun häkistä ja papukaija pyrähtääkin lentoon.

Saatavuus kirjastossa: 14 kpl

Satu on yksi Ruokopillin tarinoita, joka on kirjastossa saatavana aikuisten romaanina. Lastenkirjan suomentaja on Jaakko Hämeen-Anttila. Kuvakirjan käännös poikkeaa jonkin verran aikuisten romaanin käännöksestä. Esim. palvelijoista onkin tullut tyttöjä ja poikia.

Muuta aiheeseen liittyvää
Kirjastossa on saatavilla 2010 ilmestynyt Hämeen-Anttilan kääntämä satukokoelma Tuhat ja yksi yötä. Hankinnassa on myös Hämeen-Anttilan uutuusteos Kalifien kirjastossa : arabialais-islamilaisen tieteen historia.

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: