Sieniä, rakkautta ja salaliitto paratiisisaarella


Giles Milton: Postia paratiisista
Karisto, 2011. 365 s.

Giles Milton: Postia paratiisista

Postia paratiisista on vallan erikoinen lukukokemus. Kirjaa voisi sanoa hieman oudoksi ja kummalliseksi, mutta hyvällä tavalla. Nelikymppinen lontoolainen huutokauppias Arnold Trevellyan on intohimoisen kiinnostunut sienistä, erityisesti kavalakärpässienistä. Hän elelee ihan tavallista elämää vaimonsa Floran kanssa. Yhtäkkiä Arnold jättää vaimonsa ja muuttaa Tuva-nimiselle paratiisisaarelle uuden, nuoren ja kauniin prinsessavaimonsa Lolan kanssa. Arnoldista tulee vielä saaren kuningas.

Miten tähän oikein päädyttiin ja onko kaikki oikeastaan ihan niin upeaa kuin miltä näyttää? Arnold lähettää paratiisisaarelta vanhalle ystävälleen kasetteja, joissa hän kertoo tarinaansa. Koska kaikki kuulostaa uskomattomalta, eräs toimittaja kiinnostuu asiasta ja kuuntelee kasetit yhdessä Arnoldin ystävän kanssa Lontoossa.

Mitä pitemmälle kuuntelussa päästään, sitä merkillisemmäksi Arnoldin elämä muuttuu. Onko Arnold vaarassa? Onko kyseessä suuren luokan kansainvälinen salaliitto, joka ulottuu Venäjän vallankumouksen aikoihin? Miten sienet liittyvät tähän kaikkeen? Mistä ihmeestä tässä on kysymys?

Postia paratiisista on mielenkiintoinen ja hauska kirja, johon uppoutuu huomaamattaan. Kirjan lukee nopeasti ja se sai hymyn huulille.

Kirjailija Giles Milton tunnetaan enemmänkin tietokirjailijana. Hän on kirjoittanut useita historiallisia teoksia. Kirjastosta löytyy esim. teos Muskottisota, joka kertoo Itä-Intian maustesaarten taisteluista ja kuinka mausteet olivat aikoinaan niin arvokkaita, että niistä taisteltiin verisesti.

Saatavuus: 6 kpl Rovaniemen kaupunginkirjastossa

Muuta samantyyppistä luettavaa:
Robert Goolrick: Luotettava vaimo
Alex Rovira: Lopullinen vastaus
Mikko Rimminen: Nenäpäivä
Jaakko Yli-Juonikas: Uneksija

Sinikka Tuohino

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: