Caro Emerald, Deleted Scenes From The Cutting Room Floor. Garamono Records 2010.


Hollantilainen 29-vuotias  jazz-laulajatar Caro Emerald  (Caroline Esmeralda van der Leeuw)  on kuluneen vuoden aikana valloittanut Eurooppaa esikoisalbuminsa Deleted Scenes From The Cutting Room Floor myötä. Menestys on ollut erityisen huikeaa laulajattaren kotimaassa. Tammikuussa ilmestynyt debyytti piti Alankomaiden albumilistan ykkössijaa yhteensä 27 viikkoa. Samalla Caro Emerald siirsi Michael Jacksonin liki 30-vuotta vanhan ennätyksen historiaan, kun albumi oli viikon verran Jacksonin Thrilleriä pitempään listaykkösenä.

Albumin hittisingle Back it up sävellettiin alun perin japanilaiselle pop-yhtyeelle. Kun japsipoppoon laulaja ei kelpuuttanut kappaletta albumilleen, levy-yhtiö päätti tarjota sitä Caro Emeraldille. Caro otti kappaleen omaan repertuaariinsa, ja kun hän esitti kappaleen Amsterdamin AT5 kanavalla, loppu onkin historiaa.

Vaikka tyylilliset vaikuttimet on löydetty  40 ja 50-lukujen elokuvamusiikista, yleisilmeeltään albumi on varsin popahtava. Singlelohkaisu Back it up on soinut suomalaisillakin radiokanavilla ahkerasti. Caro Emeraldin pehmeä ja viettelevä ääni on yksinkertaisesti nautittavaa kuultavaa ja onhan albumin kappaleetkin varsin svengaavia!

Caro Emerald palkittiin viime vuoden puolella European Border Breaker -palkinnolla. Palkinto jaetaan artistille, joka myy Euroopassa parhaiten esikoisalbumillaan, laskematta mukaan artistin kotimaan myyntiä.

Saatavuus: 1 kpl cd-levyä, lainattavissa Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosastolla.

K. Simonlehto

Musiikkikirjasto

Mainokset

Tietoja Karl S.
Mr. MetalMan, visual artist, musician.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: