Lehtiä ja verkkolehtiä


Vuoden vaihteessa pääkirjaston lehtivalikoima muuttui jonkin verran. Kirjastoon on hankittu muutamia uusia lehtiä, mm. Tieteen kuvalehti historia, Novita, Osaava kodinrakentaja, Umma, Koirafanitus, ProBody, Matkailu kotimaassa. Joitakin vähän luettuja ja lainattuja lehtiä on lakkautettu.

Umma on nuorten toimittama ja nuorille suunnattu lehti, joka käsittelee nuorten elämään vaikuttavia asioita islamin ja musliminuorten näkökulmasta. Osaava kodinrakentaja tarjoaa uusia, innostavia ideoita asumiseen. ProBodyn aihealueena ovat kuntosaliharjoittelu, toiminnallinen harjoittelu ja urheiluravitsemus. Tieteen kuvalehti Historian tavoite on kertoa maailmanhistorian merkittävistä, jännittävistä ja koskettavista tapahtumista. Matkailu kotimaassa on, kuten nimi kertoo, kotimaanmatkailun erikoislehti.

Lehtisali Elissa muutti jo viime vuoden puolella entiseen taidesaliin. Sisäänkäynti lehtisaliin on pääaulasta. Lehtisali sai enemmän tilaa ja sinne on siirretty lisää lehtiä. Lehtisalit avautuvat kello 9 arkiaamuisin ja kello 11 sunnuntaisin. Uudessa lehtisalissa on myös suuri osa kirjaston internet-päätteistä.

Isompien näyttöjen myötä verkkolehtien luku on helpompaa, kirjasto tarjoaa PressDisplay ja E-Press –lehtikannat asiakkaiden käyttöön. E-Press sisältää kotimaisia sanomalehtiä, etupäässä paikallislehtiä. Kannattaa käydä vilkaisemassa, olisiko kotipaikkakunnan paikallislehti siellä luettavissa. PressDisplay puolestaan tarjoaa luettavaksi lehtiä ympäri maailman, Albaniasta Yhdysvaltoihin, samalla voi parantaa ja ylläpitää kielitaitoaan.

Eija Rajanen

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: