TET-jakso kirjastossa!!!<33


Kuva: Vilma Viertola

 

18. Helmikuuta 2011

Tulimme erittäin kylmänä maanantaiaamuna tet-harjoitteluun pääkirjastolle. Aamulla kauhistutti lähteä kolmikymmenasteiseen pakkaseen, mutta perille päästyä emme malttaneet odottaa töiden aloittamista. Pääsimmekin heti aluksi tarpeelliselle kierrokselle kirjaston sokkeloihin. Kävimme myös tervehtimässä luokkakaveriamme musiikkikirjaston puolella, missä hän oli tetissä. Tapasimme myös suuren osan talon henkilökunnasta. Varastosta löysimme pari harjoittelijaa, joita esittelijämmekään ei ihme kyllä ollut tavannut. Matkustamisemme hissillä ei ollut aivan sitä mitä odotimme. Hissi mourusi epänormaalisti ja odotimme ovien avautuvan itsestään kun hissi oli perillä, mutta kauhistuimme ja luulimme jäävämme jumiin, kun ovi pitikin työntää itse auki. Selvisimme kuitenkin hengissä tästä mielenkiintoisesta kokemuksesta. Sen jälkeen meidät neuvottiin kotoisaan ja lämpimään varastohuoneeseen, missä saimme askarrella ruokataukoon asti. Teimme kirjekuoria kirjaston vanhoista ja poistetuista lehdistä, joiden sisään laitoimme askarteluohjeita ja tarvikkeita. Se oli mukavaa ja rentoa puuhaa.

Seuraavana päivänä vahvistimme aamulla unenpöpperöisinä uusien lasten luukkukirjojen luukkuja. Homma sujui nopsaa ainakin toisella meistä, heh. Kymmenen aikoihin lähdimme kävelemään hyytävään pakkaseen kohti Sampokeskusta. Siellä kyselimme ihmisten mielipiteitä ja palautetta kirjastosta ja sen verkkosivuista. Siinä sivussa jaoimme tekemiämme askartelupaketteja. Ihmisiä kävi noin 1,5 henkilön tuntivauhdilla. Sekin tuli siinä vilinässä laskettua.

Tettiläisiä Sampokeskuksessa, kuvaaja Vilma Viertola

Keskiviikkona aamu alkoi taas luukkukirjojen parissa. Herättyämme suunnittelimme Muumi-aiheista kirjanäyttelyä ja sen julistetta, kunnes oli aika lähteä lounaalle. Iltapäivällä leimailimme myös vinon pinon poistokirjoja ja –lehtiä hilpeän väsyneinä. Sitten suuntasimme takaisin pakkaseen. Ah, sitä riemua.<3

Torstaipäivä meillä kului hyllyjä täyttäessä, askarrellessa ja näyttelyn valmistelemisessa. Etsimme sopivia kirjoja eripuolilta kirjastoa ja selailimme sisältöä. Ruokailu oli aika extremekokemus, sillä oli abien kauan odottama penkkaripäivä. Saavuttuamme Lyskan pääovelle kuului karjaisu, jonka jälkeen olimme abien piirittämiä. Palattuamme kiiruhdimme pesemään huulipunatuhrut pois. Sepäs ei ollutkaan niin helppoa kuin luulisi. Iltapäivällä oli aika askarrella Aalto-salissa. Esittelimme kirjaston kierrätysprojektia, jossa askartelutarvikkeina käytetään vanhoja kirjoja ja lehtiä. Teimme erilaisia tarinatähtiä ja kirjanmerkkejä, joita asiakkaat saivat ottaa mukaansa. Kirjojen tuhoaminen onkin vallan mukavaa.

Tet-viikko onkin ohi. Aika meillä on kulunut nopeasti, eikä koulua ole tullut yhtään ikävä. Tekemistä on ollut paljon ja se on ollut mukavaa ja rentoa. Tänään osasimmekin hyllytyksen paljon paremmin maanantaihin verrattuna. Sunnittelimme myös julisteen omaan kouluumme tulevaan eläinaiheiseen näyttelyyn ja tässä sitä nyt kirjoitellaan. Voimme vieläkin kuulla hissin metallisen mourun. Tästä viikosta ei ole oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa, paitsi tietysti tuo kamala pakkanen! Mutta sekään ei meitä hidastanut. Kiitos paljon kirjaston henkilökunnalle! 🙂

Tettiläiset Heli ja Vilma

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: