Pitääkö jouluna olla kiltti?


Bob Scotton: Hyvää joulua, Matti-Katti
Karisto, 2010. 32 sivua

Bob Scotton: Hyvää joulua, Matti-Katti

Matti-Katti on kirjoittanut joulupukille kirjeen. Hän toivoo lahjaksi HURJAN ISOA pakettia.  Kaikki on hienosti, kunnes pikkusisko uskaltaa epäillä, onko Matti sittenkään ollut riittävän kiltti.  Matti loukkaantuu moisesta väitteestä, mutta siskon poistuttua häneen iskee kauhistuttava ajatus. Entä jos sisko onkin oikeassa?  Matin häntä suorastaan kipristyy säikähdyksestä ja hän alkaa muistella… Tästä alkaa raivokas äidinauttamisoperaatio, josta ei puutu koomisia piirteitä.

Hyvää joulua, Matti-Katti on mainiota joululukemista perheen pienimmille. Kirjailija-kuvittaja Bob Scottonilta on aiemmin julkaistu suosittua kuvakirjasarjaa hölmöilyyn taipuvaisesta Onni-lampaasta.  Matissa on samaa henkeä. Kirjan kuvitus onnistuu riemukkaasti kuvaamaan erästä lasten jouluun liittyvää keskeistä elementtiä – piinaavaa odotusta.

Saatavuus

Lisätietoa
Lastenkirjallisuudesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua Rouva Huun Lastenkirjahylly– blogiin.  Blogissa on joulukalenteri, josta avautuu joka päivä uusi joulukirjavinkki. Useimmat blogin esittelemista kirjoista löytyvät myös kirjastosta, jossa tarjolla on monipuolista joululukemista niin lapsille kuin aikuisillekin.

Erityistä pääkirjaston lastenosastolla 
Joulukiireiden hellitettyä suosittelen tutustumisretkeä pääkirjastoon, missä kokoelmia on sijoitettu uusiksi marraskuisen remontin aikana. Lastenosasto löytyy nyt yläkerrasta entisen lehtisalin paikalta. Uudella osastolla on pyritty laittamaan kirjoja esille entistä asiakasystävällisemmin. Suositut hahmot, kuten Muumit, Maisat ja Mikko Mallikkaat löytyvät omalta alueeltaan, samoin suosikkikirjailijat. Uutena kokoelmana on kuvatietokirjat, josta löytyy kirjallisuutta paljon kysytyistä aiheista kuten päiväkoti ja koulu, pelot, prinsessat ja prinssit, ihmisen kehitys jne. Tutustumisretkelle saa napata henkilökuntaa mukaan, esittelemme muutoksia mielellämme.

Salla Erho
Lapin maakuntakirjasto, lasten- ja nuortenosasto

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: