Pääkirjaston muutokset vauhdikkaasti käynnissä…


Tällä viikolla (15.11. -21.11.) pääkirjasto on siis kiinni poikkeuksena Lappi-osasto, joka on avoinna ma-to 11-20, pe 11-17, la 11-16, su 11-16.
Varatun aineiston voi noutaa myös Lappi-osastolta. Palautuksia otetaan myös vastaan. Käynti Lapponica-saliin on kirjastotalon itäpäästä.

Lapponica-salissa on myös Kaarna-ryhmän näyttely ja paljon mielenkiintoisia kirjoja, lehtiä ja elokuvia. Myös uusimmat sanomalehdet voi käydä lukemassa:  Lapin kansa, Pohjolan sanomat, Kaleva ja Helsingin sanomat.

Lähikirjastot ovat normaalisti avoinna.

Muutostyöt ovat vauhdikkaasti meneillään. Mitä täällä sitten oikeastaan tehdään? Työmiehiä on työn touhussa ja kirjaston henkilökunta siirtää aineistoa uusiin paikkoihin.

Minkälaisista muutoksista oikein on kyse? Miksi teemme näitä muutoksia?

  • Sanomalehtisali Elissa muuttaa entisen Taidesalin paikalle. Tämä helpottaa asiakkaiden kulkua pääovesta molempiin lehtisaleihin myös sunnuntaisin.  Se helpottaa myös henkilökunnan työtä.
  • Satuhuone muuttaa kellarista lehtisali Elissan paikalle. Hankala kulku alakertaan lastenvaunuilla ja -rattailla poistuu kokonaan. Muutenkin on mukavaa, että lapset saavat valoisamman tilan ja läheltä aikuisten osastoa.
  • Nuortenosasto  entinen ”Viisasten kivi” muuttaa kellariin eli nuorille valloitetaan tila musiikkikirjaston läheisyydestä. Ei tarvitse enää olla samassa tilassa pienten lasten kanssa.
  • Aikuisten sarjakuvat siirtyvät käytävään musiikkiosaston ja tulevan nuortenosaston väliin. Sarjakuvakäytävästä tulee mukava ja leppoisa paikka, jossa voi kirjastokäynnillä lukaista muutaman sarjakuvan vaikka paikan päällä.
  • Aulassa tehtävä remontti valmistelee tilaa palautusautomaatille, joka otetaan käyttöön vuoden lopulla.

Toivomme, että asiakkaat alkuharjoittelun jälkeen ovat tyytyväisiä muutoksiimme. Ensimmäisillä remontin jälkeisillä kirjastokäynneillä voi aineisto on hieman ”hukassa”, mutta henkilökunta auttaa ja opastaa mielellään.

Tervetuloa ensi viikolla katsomaan, miltä meillä näyttää.

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: