Kesäpoikana Kirjastossa


Homma lähti käyntiin mitä mainioimmin: olin saanut tietooni kaupungin antamasta kesätyöpaikasta n. viikkoa ennen kuin työpaikan vastaanottamispäivä olisi mennyt umpeen ja viikonloppu Kemin Kitaconissa häämötti (laiskuus tuli kuitenkin ennen sitä eteeni ^^’). Olin hieman paniikissa, sillä en saanut ennen viikonloppua torstaina tai perjantaina yhteyttä työnantajaani eli toisin sanoen paniikki iski. Onneksi tulevan kesätyöpaikkani työnantaja sarjakuvien ystävänä oli myös Kitaconissa, missä saimme sitten puhuttua asiasta ja sain kesätyöpaikan.  Yosh!

Työt alkoivat heti seuraavana viikkona maanantaina koulun päättymisen jälkeen. Homma lähti kevyesti käyntiin: toinen työnantajani esitteli kirjaston päästä varpaisiin ja varastoalue… O_O Oh my, oli aivan järjettömän iso! Olihan se tietenkin minunlaiselleni keltanokalle suuri näky, mutta minkäs teet. Satuinpa myös eksymään pari kertaa sinne ^^’.

Mutta sitten kun paikat oli esitelty ja työsopimus saatu tehtyä oli aika ryhtyä hommiin!

Osiot, joissa pääasiallisesti työskentelin, olisivat olleet Taidesali ja Hankintapuoli, mutta minusta tuli loppuen lopuksi ns. jokapaikan höylä: Hankinnassa muovitin ja pistin lainattavaksi kirjoja, Taidesalissa hyllytin ja jopa yhteen väliin olin myös tiskillä ”kirjastotätinä”, Lehtisaleissa mm. muovitin ja laitoin uusimmat lehdet hyllyyn vapaaksi riistaksi kirjastossa käyville ihmisille ja kirjaston keittiössä sain työkseni yllätys yllätys keittää kahvit, kun vakituinen kahvinkeittäjä oli poissa.

Kirjojen muovitushommissa

 Vaikka kuulostaakin kuukauden ajaksi hyvin tylsältä ja yksinkertaiselta työltä, yksinkertaista se kyllä oli, muttei tylsää. Homma on kevyttä ja simppeliä ja musiikin voimalla(!) työ oli vielä mukavampaa ^w^. Kyllähän sitä yhteen väliin kirjoja muovittaessa tuli parikin kertaa väsymyksestä muovitettua parikin oopusta pariinkin kertaan, mutta minkäs teet ^^’.

Työaikani oli kuitenkin normaalia hieman erikoisempi: olin kaksi ensimmäistä viikkoa kesätöissä, sitten olin siinä välissä viikon rippileirillä isostelemassa (Olipas rauhallisia skidejä. Onneksi eivät syöneet minua). Sitten leirin jälkeen oli aika palata kesätyön pariin ja tehdä loppuun loput työajasta.

Tätä blogitekstiä kirjoittaessa toiseksi viimeinen työpäivä on käynnissä ja huomenna vedellään tältä kesältä viimeistä kertaa kirjaston työläisenä. Ja mitä minulta jäi käteen tästä kuukaudesta täällä, you may ask… Noh, pari mahtavaa lukukokemusta (Art Spiegelmanin Maus, Milo Manaran sarjakuvat ja pari hyvin, hyvin kiehtovaa opusta naisista >:3 hihi), yhteensä n. 700 euron palkka (kaupungilta saama kesätyöpalkka, ei mistään parhaimmasta päästä), sisäpiiritietoa kirjaston toiminnasta mikä on välillä tosi monimutkaista ja tietenkin tosi mieluisa työkokemus ^3^.

Mukavassa työseurassa (välillä mitä persoonallisimpien ihmisten parissa) ja mieluisassa ympäristössä viihdyin tosi hyvin ja aika meni itse asiassa tosi nopeaa. Olin tosi onnekas saadessani kesätyöpaikan kirjastosta, mikä on muutenkin tosi hieno paikka.

Jos itsellesi tulee mahdollisuus kesätyöskennellä kirjastossa ja tykkäät kevyestä ja simppelistä työstä, eikä sinulla ole muita mahdollisuuksia, jotka kelpaisivat sinulle, ota paikka ehdottomasti vastaan!

Olen nyt sanani sanonut, on aika palata työn pariin ja pinnistellä vielä pari päivää ennen kuin oma lomani alkaa.

Kiitos kirjastolle antamasta työjaksosta ja sen henkilökunnalle hyvästä seurasta ^^.

˜ Niko Seppälä

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: