Kerppu ja tyttö


Sari Peltoniemi: Kerppu ja tyttö
Tammi 2007. 72 s. Liisa Kallion kuvitus

Sari Peltoniemi: Kerppu ja tyttö

Kerppu on pieni, musta koira, joka asuu maalla äitinsä ja isänsä kanssa. Kerppu on tyytyväinen ja iloinen koira, mutta yhdestä asiasta hän haaveilee muiden pienten koirien tavoin: omasta ihmisystävästä. Äiti ja isä eivät innostu Kerpun ajatuksesta, lapset huutavat ja sotkevat eikä kopissakaan ole oikein tilaa. Isä väittää vielä olevansa myös allerginen ihmisille. Syntymäpäivänä Kerppu kuitenkin saa laatikon, josta löytyy pieni suloinen tummatukkainen tyttö. Tyttö saa nimekseen Helinä.

Kerppu huomaa pian, että ihmisystävän pito on vaativaa. Helinälle ei kelpaa koiranmakkara eivätkä parhaatkaan raksut. Jaksaako ystävän kanssa aina touhuta ja myös kouluttaa hyville tavoille? Kerpultakin unohtuvat velvollisuudet ja hän jää mieluummin pelaamaan Haustationia kuin ulkoiluttaa tyttöä. Tästähän seuraa riita, jonka seurauksena Helinä katoaa. Tapahtuma muuttaa Kerppua, aina ei voi tehdä ihan mitä lystää. Ystävästä on pidettävä huolta kun sen kerran on hankkinut.

Kirjan lopussa on varsin hyödyllinen opaskirja (jota on saatavilla myös ääneen haukuttuna) koirille ihmisen kasvattamisesta. Siitä selviää mm. miten ihminen kasvatetaan rapsuttavaiseksi ja ruoanjakelijaksi. Kirjasta selviää myös, mikä on Kerpun paras lahja ihmiselle, olisikohan se haudattu luu?

Erityistä: Sari Peltoniemi on kirjoittanut aikaisemmin kolme kirjaa löytöretkeilijöiden perheeseen kuuluvasta Kukka Kaalisesta. Kerppu ja tyttö –kirjan kuvituksen on tehnyt Liisa Kallio, joka on julkaissut myös omia kuvakirjoja. Hänen kirjoittamansa ja kuvittamansa Eläinten uintiretki oli Finlandia Junior ehdokkaana v. 2002.

Saatavuus: Lapin maakuntakirjaston toimipisteissä 12 kappaletta

Muita saturomaaneja, joissa seikkailee inhimillisiä eläimiä
Marja Luukkonen: Kivi joka tahtoi takaisin järveen
Raili Manninen: Renesto Angelico Aragonialainen: suojeluskoira
Aira Savisaari: Kissa jolle ei arki riitä

Helena Kokko

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: