Kuriton mies nurin


Vargas, Fred: Kuriton mies nurin

Fred Vargas: Kuriton mies nurin

Fred Vargas, siviiliammatiltaan keskiaikaan erikoistunut arkeologi, on Ranskan dekkarikuningatar. Kuriton mies nurin edustaa Vargasin omaleimaista tyyliä parhaimmillaan.

Ranskan Alppien syrjäseuduilla vaeltavat sudet aiheuttavat levottomuutta, ja kun lampaita löytyy raadeltuna, on aika koota metsästäjät. Mutta raatelijan leuan jäljet ovat hyvin suuret, ja kun sitten löydetään ensimmäinen ihmisuhrikin, niin pian etsitäänkin ihmissutta. Komisario Adamsberg, myös yksinäinen susi ja vaistoonsa luottava mies, ja hänen entinen rakastettunsa Camille, nainen jonka lempilukemista mukavina hetkinä kuten aamiaispöydässä ja kahvitauoilla on Ammattilaisen työkalukuvasto, kohtaavat vuosien jälkeen ja lähtevät ihmissuden metsästykseen vanha lammaspaimen ja adoptoitu afrikkalainen ”prinssi” seuranaan. Lukijan iloksi myös molemmat seuralaiset ovat varustettu omintakeisella tavalla toimia ja selitellä tapahtumia. Mukana kulkee myös Camillen uusi rakastaja Lawrence aiheuttamassa levottomuutta Adamsbergille.

Vargas on käsitellyt myös aikaisemmissa teoksissa vanhoja myyttejä ja uskomuksia, esim. teoksessa Painu tiehesi ja pysy poissa komisario Adamsberg tutkii kuolemantapauksia, jotka tappaja on naamioinut ruttoepidemiaksi vanhoine tarinoineen.

Vargasin luomat hahmot ovat aivan omaa luokkaansa omalaatuisuuksineen, mutta samalla Vargas terävänä havannoijana antaa hykerryttäviä hetkiä lukijalle, joka ei suhtaudu turhan tosikkomaisesti meihin ihmisiin ja tapoihimme.

Saatavuus

Lue myös kesädekkareina :
Fred Vargasin muu tuotanto,
Alexander McCall Smithin kirjat afrikkalaisesta naisetsivästä,
Colin Dexterin Komisario Morse -kirjat,
Donna Leonin Venetsiadekkarit,
Leena Lehtolaisen Maria Kalliot ja
Eeva Tenhusen tuotanto

Kati Lukkarinen

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: