Mopo


Tuija Lehtinen: Mopo.
Otava 2005. 239 s.

Tuija Lehtinen: Mopo

Kirjan tapahtumien keskus on Kitusen halli, jonne Veeti, Tomppa, Late, Pisku, Hilsu ja monet muut nuoret kokoontuvat virittelemään mopojaan. Harrastus on nuorille tärkeä, niin tärkeä, että jopa perintöpiano kaupataan äidiltä salaa mopon hankkimiseksi. Mopoja huudetaan myös arvalla huutokaupasta tai löydetään romuttamolta. Jos rahat ovat vähissä, niin kekseliäs nuori rakentaa oman mopon vaikka osista. Harrastuksen avulla on mahdollisuus ylittää myös sukupolvien välinen kuilu: yhteinen sävel löytyy, kun aikaisemmin niin äkäinen ukki pääsee Matin mopon kyydissä kauemmas kyläilemään. Mutta mikä vetää enemmänkin kirjallisuudesta ja roolipeleistä kiinnostunutta Henrikkiä hallille? Yksittäisten tarinoiden kautta rakentuu kokonaisuus, joka valottaa niin nuorten keskinäisiä suhteita kuin kertoo yleensäkin elämästä pikkukaupungissa.

Erityistä: Tuija Lehtinen sai idean kirjaansa eräältä pojalta vieraillessaan kainuulaisessa koulussa. Kirjaansa varten kirjailija uppoutui mopojen maailmaan ja herätti jopa hämmennystä osallistuessaan mopoja myyvän liikkeen avajaisiin.

Saatavuus: Kirjaa löytyy 12 kappaletta Lapin maakuntakirjaston eri toimipisteistä.

Helena Kokko

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

2 Responses to Mopo

  1. Miika says:

    Onko sopivaa luettavaa kymmenen vuotiaalle?

    • Helena K. says:

      Kirja on sijoitettu nuorten aikuisten osastolle, kirjassa käsitellään mopojen lisäksi nuoria askarruttavia asioita kuten ystävyyttä ja ihastumisia. Mutta kirjat eivät taida aina tuntea ikärajoja. Kirja on harjaantuneelle lukijalla helppoa luettavaa, kirja on kokoelma erilaisten mopoharrastajien kertomuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: