Yksi piha, monta tunnelmaa


Klaucke, Eija: Elämyspiha: yksi piha, monta tunnelmaa
Piirrokset Beatrice Klaucke, Gummerus 2010

Eija Klaucke: Elämyspuutarha

Kirja esittelee Gottage garden – tyyliä historiasta alkaen. Gottage garden- tyyli on alun perin kotoisin pieniltä englantilaispihoilta. Kirjan tekijä ihastui näihin pieniin englantilaisiin maalaispuutarhoihin perehtyen niihin opintojensa aikana. Hän sai niistä ajatuksen tuoda tyylin myös meille. Vuonna 2008 Klaucke ostikin Ruotsinpyhtäältä  torpan. Hän toteutti ideansa perustaen ja suunnitellen  torpan ympärille tyylin mukaisen puutarhan, joka on myös yleisölle avoin.

Kirjasta välittyy kuva, että  hän on asiantuntija alallaan. Klaucke onkin kirjoittanut, luennoinut ja kouluttanut tästä aiheesta paljon. Kirja on ideoimaan innostava, siitä on paljon iloa sekä pienen että suuren gottage-puutarhan suunnittelijalle niin Etelä- kuin Pohjois-Suomen oloihin.  

Teksti johdattelee yleisesti opastaen – perusohjeet antaen –  puutarhan perustamiseen ja suunnitteluun, istutustapoihin asti. Saattaa olla, että kirjaa katseltuasi ja luettuasi sinusta tulee puutarhaharrastaja.  Kirjan ideoilla innostut ehkä luomaan uuden ihastuttavan huoneen kotisi jatkeeksi.  Kärhöjä, ruusuja, karppilampi, pieni enkeli lehvien seassa, erilaisia teemoja, tätä kaikkea ja paljon muuta kirja esittelee. Tällainen puutarha olisi valmiina kuin maalaus.

Mielikuvakseni  puutarhan perustamisesta omaan pihaan rakennettuna jäi keväästä pakkasiin asti kukoistava ja  aivan toteuttamiskelpoinen puutarha. Siihen tämä teos antaa virikkeitä.

Erityistä ja hyödyllistä: Tekstit ja kuvat selkeitä ja ideoita antavia. Keräät kirjasta kiinnostavaa tietoa puutarhaasi ja voit vähän briljeerata ystävillesi.

Saatavuus

Muita Eija Klaucken puutarhakirjoja:
Englantilainen puutarha, Tammi 2001
Pienessä puutarhassa, Tammi 2004

Suoma Honkanen
kirjastovirkailija
Aalto-sali

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: