Sähköistä meininkiä


E-aineistoja käytössäsi kirjastossa

Lapin maakuntakirjaston kokoelmiin hankittiin vuoden alusta kolme uutta tietokantaa: ePress, Ebsco Masterfield Premier ja Oxford Music Online. Ebsco on monialainen kokoteksti- ja viitetietokanta, joka oli jo takavuosina jonkin aikaa kirjaston asiakkaiden käytössä. Oxford Music Online on monipuolinen musiikin tietokanta, joka pitää sisällään Oxford Dictionary of Music, Grove Music Online ja The Oxford Companion to Music –palvelut.

ePress on uusin tulokas sähköisten aineistojen markkinoilla.  Kotimaisiin aineistoihin keskittyvää suomenkielistä palvelua on toivottu pitkän aikaa yleisiin kirjastoihin. Vuoden 2010 alusta tällainen lopultakin saatiin. Tällä hetkellä ePressissä on reilut 70 suomalaista sanomalehteä sähköisessä muodossa Hyvinkääläisestä Aamupostista Loviisalaiseen Östra Nylandiin.

Nämä uudet aineistot täydentävät hyvin jo aiemmin käytössä olleita tietokantoja. Näistä PressDisplayssa on yli 1000 sanomalehteä yli 80 maasta 39 kielellä. Suomesta tässä palvelussa on Alma Median lehdet, mm. Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat. Kansallisbiografia on suomalaisten pienoiselämäkertojen kokoelma, jossa on tällä hetkellä yli 6000 henkilöartikkelia. Tilastollinen vuosikirja on sähköinen versio vanhasta tilastoklassikosta.

Näiden lisäksi kirjaston asiakaspäätteiltä on käytettävissä erilaisia viite- ja aineistotietokantoja sekä mm. EEBO – Early English Books Online –palvelu.

Pasi Rantanen, Aalto-sali

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: