Zot! – 1980-luvun supersankarisarjis


Scott McCloud: Zot! 1987-1991: the complete black and white collection.

 Scott McCloud tunnetaan monista sarjakuvaa esittelevistä kirjoistaan, joista vain Sarjakuva, näkymätön taide on suomennettu. McCloud myös aloitti vuonna 1990 24 hours comics -tapahtumat.

Vuosina 1987-1991  McCLoud julkaisi sarjakuvaa Zot!, joka on hänen ensimmäinen ammattimainen sarjakuvansa.  Sarja alkoi värillisenä,mutta tähän teokseen on otettu mukaan vain mustavalkoiset osat.

 Sarjakuvan sankareina ovat teini-ikäiset Jenny ja Zot. Jenny on tästä meidän tuntemastamme maasta ja Zot rinnakkais”maasta”. Supesankari Zot taistelee rikollisuutta vastaan, mutta sopii hänen myös auttaa kissoja alas puusta. Zotin maailmassa on paljon hyvää ja kaunista,  Jennyn maailmassa uhkia ja vaaroja. Triangelidraaman aineksia tuo mukanaan Jennyn maailman Woody. Roistot eivät aina ole helposti voitettavissa, vaikka kaverina olisi Zotin maailmasta Max- setä, keksijä ja taitelija.

 Tässä kirjassa Scott McCloud muistelee omaa elämäntilannettaan kunkin sarjakuvan jakson kohdalla ja sarjakuvan saamaa vastaanottoa sekä nykyistä kulttimainetta.

Scott McCloudin kotisivulta löytyy mm. tarinaa Zotista websarjiksena http://scottmccloud.com/

Mainokset

Tietoja Seija Å
Rovaniemen kaupunginkirjaston informaatikko, suhtautuu uteliaasti maailmaan, lukee monien alojen tietokirjoja. Myös sarjakuvia ja runoja välilä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: