Kirjastossa neulotaan UNICEF-huivia


Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög haastoi rovaniemeläiset UNICEF -huivin kutomiseen pääkirjastossa Rovaniemen kirjastojen järjestämänä käsityö- ja jouluperinnettä juhlistavana Hyssyttelypäivänä 16.12. UNICEF-huivihaaste liittyy Rovaniemen UNICEF-kumppanuuskaupunkivuoteen 2010.

”On hienoa että kirjasto on polkaissut Unicef-vuoden näin käyntiin. Tapahtuma on ensimmäisiä UNICEF -vuoden merkeissä. Vuosi 2010 on Rovaniemen vuoro olla Unicefin yhteistyökaupunki.” Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög tiivistää. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja oli varustautunut haasteen avaamiseen Hyssyttelypäivän pukukoodin mukaisesti villaneuleessa. Puheen päätteeksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja tarttui puikkoihin ja neuloi rivin varsin mallikkaasti.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög neuloo kirjaston UNICEF-huivia. Kuvaaja Tarja Niemi.

Kirjastoon voi tuoda lankakeränloppuja ja neulomiseen voi osallistua kuka tahansa vuoden 2010 ajan. Joulukuussa 2010 UNICEF-huivit huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan UNICEFILLE. Kirjaston huivihaasteessa kudotaan useita huiveja yhteensä 52 metrin edestä. Ensimmäisestä huivista tehdään pisin, noin parimetrinen.

UNICEF- kaupunkiyhteistyö on kalenterivuoden pituinen sopimus yhden Suomen kaupungin ja/tai maakunnan ja Suomen UNICEFin välillä. Suomessa on ollut kaupunkikumppaneita vuodesta 1999 ja vuoden 2009 UNICEF-kaupunkina on toiminut Raasepori.

Hyssyttelypäivän tarkoitus oli tuoda rauhaisaa yhdessäolon ja yhdessä tekemisen tunnelmaa kirjastoon. Mukana olivat pääkirjasto, Saarenkylän kirjasto ja Korkalovaaran ja Ounasrinteen kirjastot. Kirjastolaiset olivat pukeutuneet päivää varten rentoihin neuleisiin, osa stereotyyppisiin nutturakampauksiin ja tassuttelipa jokunen kirjastolainen käytävillä villasukissaan. Pakkasta rohkeasti uhmanneille asiakkaille kirjastoissa tarjottiin pipareita, kahvia ja glögiä. Alla olevat upeat korut voi bongata meillä varmaan jatkossakin, vaikka ne loihdittiin varta vasten tapahtumaan.

Salla Erho neulomassa. Kuvaaja Tarja Niemi.

Kaija Pernu teki kirjastolaisille rintakorut. Kuvaaja Tarja Niemi.

Mainokset

One Response to Kirjastossa neulotaan UNICEF-huivia

  1. tool says:

    miksi ei:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: